Als je normaal gesproken 1 punt per 100 kilometer krijgt, dan gaat er iets niet goed. Dit keer betekende het echter wel 3 belangrijke punten, want we moesten maar liefst 300 kilometertjes afleggen om met een goed gevoel weer in Haaksbergen te arriveren.

Wederom vroeg op, net als ons vorige bezoek aan Groningen bij de plaatselijke FC, echter dit keer naar de andere kant van de stad waar GVAV Rapiditas zijn thuishaven heeft. Om 7.45 uur begon Nathan aan een goed voorbereide wedstrijdbespreking. Er zaten maar liefst 200 minuten tussen de start van zijn bespreking en het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter (die kwam dan ook zelf 5 minuten te laat het veld op…).

Dat 200 minuten best lang is, bleek wel uit het begin van de wedstrijd. Waar we vorige week thuis tegen Veendam nog heel scherp en goed begonnen, was het dit keer niet heel best. Maar ja, als we na beide wedstrijden de balans opmaken, dan hoeft het niet altijd op de allermooiste manier: Tegen Veendam was het na een geweldige eerste helft, in de tweede helft stukken minder en verloren we ietwat onnodig met 1-3. En vandaag uit tegen de voormalige eredivisieclub die een sterke jeugdopleiding kent, wonnen we uiteindelijk wel verdiend met 1-3. En dat is gewoon een heel knap resultaat.

Het ging niet makkelijk en misschien lag het wel aan de troosteloze setting en het wisselvallige weer, maar uiteindelijk stapten we dus tevreden van het waaierige kunstgrasveld op een eerlijk gezegd sfeerloos, slecht onderhouden en rommelig park. Wat mogen wij trots zijn op onze vrijdagochtendploeg die elke week zorgt voor een keurig verzorgde accommodatie.

Vandaag speelden we wederom met een aantal gastspelers in verband met een flink aantal blessures. Doelman Pim Slotman keepte een dijk van een wedstrijd met 2 geweldige reflexen en verving onze eigen Jurre met verve. Jurre mocht vandaag zowel bij 17-1 èn 19-1 opdraven en dat is wel even een vermelding en compliment waard. Ook Koen Wieskamp uit de 13-1 speelde gewoon (weer) een hele sterke pot op het middenveld!

Na 7 wedstrijden in deze mooie klasse staan we er eigenlijk gewoon hartstikke goed voor met 12 punten op een vijfde plaats. Wie had dat gedacht na onze promotie afgelopen winter. Een plek die overigens aan het eind van de competitie zelfs promotie oplevert (door een vernieuwde indeling van de divisies).

Zover is het nog lang niet, want er komt nog een aantal lastige wedstrijden, om te beginnen op 6 april thuis tegen de Christelijke Voetbalvereniging Achilles uit Enschede, de huidige trotse koploper. De aftrap is om 13.00 uur op de Greune!