Afgelopen week werd ons vlaggenschip kampioen en promoveerde het naar de 1e klasse.

Dat werd groots gevierd, zeker ook door de aanwezige spelers van JO17-1 die (als supporter) alvast konden zien hoe je een kampioenswedstrijd speelt en dat daarna viert.

De JO17-1 rook in de najaarscompetitie al aan de promotie van de Hoofdklasse naar de Divisie maar kwam toen welgeteld 1 goal tekort voor het kampioenschap. De manschappen van trainers Justin Sluik en Lars Wijlens doen het ook in de nieuwe competitie goed. Sterker nog, alle 8 wedstrijden werden tot dusver in winst omgezet. Dat betekent dat winst in de eerstvolgende competitiewedstrijd op zaterdag 11 Mei op bezoek bij Victoria’28 genoeg is voor het kampioenschap in de Hoofdklasse.

In aanloop naar de kampioenswedstrijd werd er afgelopen week al geoefend tegen een tegenstander uitkomend op Divisieniveau. Op ons eigen sportpark was Oranje Nassau JO17-1 de tegenstander. Het team, aangevuld met Jurre, Jasper en David van de JO15-1, speelde een meer dan prima wedstrijd. Met fris en aanvallend positiespel werd ON op alle plekken op het veld overklast. Het tempo en het spel waren van een hoog niveau en de aanwezig toeschouwers kregen een heerlijke wedstrijd van Bon Boys kant voorgeschoteld.

Uiteindelijk werd ON met een monsterscore van 9-0 (Pim 5x, Joep 2x, Julian 1x en Cem 1x) naar Almelo teruggestuurd.

Aankomend weekend spelen we nog 1 oefenwedstrijd (Quick’20 komt naar de Veldmaat) en maken ons daarna op voor de kampioenswedstrijd op 11 Mei bij Victoria’28.