Wat een seizoen is het, wat een cijfers staan er op het rapport van Bon Boys. De ploeg, die al weken kampioen is, neemt Tweede Pinksterdag afscheid van het thuispubliek dit seizoen. Tegenstander Steenwijkerwold. 

Een seizoen kent vele verhalen en één daarvan is de uitwedstrijd bij Steenwijkerwold, vlak na de winterstop. Dat duel spreekt misschien niet iedereen tot de verbeelding, maar voor de spelers was die middag de bevestiging dat het nu moest gaan gebeuren. Bon Boys had namelijk de naam dat het op grasvelden maar zelden tot goede prestaties kwam de laatste jaren. En dat klopte ook.

Bon Boys had het de laatste jaren lastig op slechte velden tegen zeer defensief ingestelde tegenstanders. Vorig seizoen ging het op het einde van de competitie mis bij Reutum en Vorden, waardoor het zicht op de titel verdween.

Met die mythe rekende Bon Boys in Steenwijkerwold af. Het veld zat vol gaten en hobbels. Veel slechter kom je ze niet tegen. En de tegenstander trok een muur op. Maar op die zondagmiddag bewaarde ploeg het geduld, en slechtte het een mentale barrière. Het werd 2-0 en vanaf dat moment was er iedereen ervan overtuigd: Bon Boys kan het ook op gras.

Om nog even een wonderlijk cijfer van dit seizoen er bij te pakken: het nog altijd ongeslagen Bon Boys wist dit seizoen al vijftien keer de nul te houden en incasseerde in 2024 nog maar twee tegengoals, allebei tegen Suryoye. 

Maandagmiddag (!) – Tweede Pinksterdag – wil Bon Bon Boys op het eigen kunstgras in stijl afscheid nemen van het thuispubliek. Om daarna met de eigen aanhang te proosten op een geweldig seizoen.

Aftrap: 14.00 uur.