Na de zakelijke overwinning in Groningen tegen Rapiditas presteert de JO15-1 erg wisselvallig. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar soms mag er ook een harde noot gekraakt worden. Daar worden de boys alleen maar beter en sterker van.

Er werd door de week een oefenwedstrijd tegen HSC verloren. Dat was voor het eerst in heel veel jaren voor deze lichting. Werd er tot voor 2 jaar terug altijd overtuigend en vaak nog dik gewonnen, daar was anderhalve week terug geen sprake van. Onze jongens dachten wel even te gaan winnen, want ‘wij spelen divisie’ en ‘zij spelen maar in de hoofdklasse’.  HSC strafte het terecht af met goed voetbal en vooral hard werken. Weer een wijze les zullen we maar zeggen.

De jongens stonden op scherp voor het volgende bijzonder mooie affiche tegen Achilles Enschede. Een club in zekere nood als je de kranten leest. Er is daar van alles aan de hand, maar waar het voor de jongens om draait, is dat ze gewoon een hele sterke tegenstander op het veld troffen. Dit keer was Achilles niet heel overtuigend, maar straften ze wel een paar fouten van ons af. Na rust volgde de aansluitingstreffer en helaas werd er door ons een penalty gemist. Wat als die bal er was in gegaan… Dat zullen we nooit weten en helaas werd uiteindelijk het een enigszins geflatteerde 1-4 nederlaag.

De volgende oefenwedstrijd  werd er eentje van blije gezichten bij de trainers. Op een maandagavond mochten we tegen Twente/Heracles 014 strijden. Gewoon een hele goede ploeg dus. En het werd een 4-3 overwinning voor onze jongens. En dat kwam ook nog eens tot stand met goed voetbal; gedurfd opbouwen van achteruit, hoog druk zetten en hard werken met z’n allen. Een stukje reclame voor de jeugdopleiding van Bon Boys in dit geval! Dat gaf vertrouwen in de volgende uitwedstrijd in de competitie.

Dus vol goed moed werd er vandaag afgereisd naar Blauw Wit in Leeuwarden. Het werd een lange dag en een chagrijnige terugreis. Je hebt soms van die dagen dat het niet wil en het tegenzit. We konden op zich een aantal factoren de schuld geven: onze spits en topscorer Mees moest met JO17-1 mee (net als onze keeper), een lange en vermoeiende reis en een scheidsrechter die ruim tien minuten te laat begon omdat ie niet was ontvangen door de thuisploeg. Die kwam daardoor enorm chagrijnig het veld op en mopperde op alles en iedereen.

In plaats van dat even te parkeren en na de wedstrijd zijn beklag te doen en gewoon te proberen een aantal jeugdvoetballertjes een leuke middag te laten hebben, strooide hij met kaarten naar beide kanten en eiste hij een hoofdrol op die hij niet moest pakken. Maar goed, ook dat is frustratie van onze kant, want zelfs met Bas Nijhuis als scheidsrechter hadden we niet gewonnen, gewoon omdat een aantal jongens niet thuis gaf en dan wordt het lastig, zelfs tegen een matig Blauw Wit dat verdiend won van een wisselvallig Bon Boys. Of zoals we vaak zeggen vanuit de staf: ‘Winners have a plan, losers an excuse’.

En dus werd  het vanuit Leeuwarden een hele lange en saaie terugweg… Wel willen we nog even de invallers van JO13-1 meer dan danken, want Liam Bos keepte tijdens zijn debuut een hele goed wedstrijd en ook Koen Wieskamp liet wederom zien dat er in de 13-1 veel talent rondloopt! Nog 2 wedstrijden te gaan waarin we hopelijk weer laten zien wat we kunnen!