Afgelopen woensdag was het zover. De eerste editie van de Bon Boys Voetbaldag. Met een opkomst van maar liefst 83 (!) deelnemers en 10 zelfopgeleide Bon Boys jeugdtrainers, waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie dag van te maken.

Gedurende de hele dag hebben de kinderen verschillende voetbalvormen gedaan met als afsluiter een 7v7 Champions League toernooi. Bij de jongste jeugdleden zegevierde Bayern München. Bij de oudere onderbouw kinderen trok Borussia Dortmund aan het langste eind. Dit na een bloedstollende finale tegen Real Madrid.

Om tussen de intensieve spellen door enigszins op adem te komen, hebben we een bommenquiz gedaan, een penaltybokaal gespeeld en hebben de kinderen hun trainer aangemoedigd bij het masterclass latje trappen. Trainer Tom kwam hierbij als winnaar uit de strijd. Aan het einde van de dag mochten de finalisten van het penaltybokaal, strafschoppen nemen op het grote doel bij Jurre, doelman van de JO15-1. Seth, spelend in de O8 van Bon Boys, was hierbij het meest koelbloedig.

Het was een leuke dag met veel plezier voor de kinderen. Ook was er ruimte om onze talentvolle jeugdtrainers te begeleiden in hun ontwikkeling tot een nog betere voetbaltrainer. Volgende edities van de Bon Boys Voetbaldag zullen daarom ook zeker gaan komen.