Het eerste elftal van Bon Boys weer wat verliezen is. Donderdag verloor de ploeg voor het eerst sinds het bekerduel in oktober tegen AZSV weer eens een wedstrijd. Ondanks het feit dat Bon Boys voetballend de betere was, werd het bij SVZW 3-1 voor de thuisploeg.

Wat voetballen op een hoger niveau betekent, werd donderdagavond in Wierden nog eens duidelijk. Daar toonde de eersteklasser zich akelig efficiënt. Bon Boys speelde een prima wedstrijd, het domineerde, maar aan het eind had de ploeg wel een nederlaag te pakken.

Tom Wijlens zorgde al na vijf minuten voor de 0-1 en in die openingsfase werd het verschil in speelstijlen duidelijk zichtbaar. Waar Bon Boys door middel van het positiespel de tegenstander terugdrong, bediende SVZW zich van de omschakeling. Dat je je tegen dit soort ploegen weinig kunt permitteren, bleek wel bij de gelijkmaker. Na balverlies bedacht de aanvaller van De Zwaluwen zich geen moment en met een prachtige lob van grote afstand verraste hij iedereen: 1-1. Bon Boys bleef daarna de betere ploeg, maar stond bij rust toch met 2-1 achter na een ongelukkige handsbal, waardoor de bal op de stip ging.

In de tweede helft waren de uitvallen van SVZW een stuk gevaarlijker, maar de beste kans was voor Jeffrey Zijlstra, die van dichtbij de gelijkmaker op de schoen had. Tien minuten voor tijd liet SVZW nog eens zien dat het weinig nodig heeft voor het maximale resultaat. Na matig verdedigen bij een inworp, was het een paar teller later 3-1. Zo gaat het dus op een niveautje hoger: geef ze een centimeter en patsboem, ze zijn weg. Wat dat betreft was het een goede les voor Bon Boys, dat voetballend opnieuw indruk maakte, maar tegelijkertijd  nog stappen moet maken in het killen van wedstrijden.

Opstelling: Wouter Lankheet; Niek Veldhuis, Koen Somhorst (70.Tristan van Rijn), Mika Beukert, Niels Rupert (70.Dani Bultman); Tom Wijlen, Milan Bultman, Eli van Paridon (70.Derk Klanderman); Randy Smit (60.Just Leferink/75.Eli van Paridon), Jeffrey Zijlstra, Stefan Overbeeke.