Afgelopen zaterdag deed hij met Manchester United iets wat maar weinig mensen hadden verwacht na een uiterst moeizaam seizoen. Erik versloeg op Wembley het onverslaanbare geachte Manchester City in de finale van de FA Cup (2-1). City was al dertig duels zonder nederlaag, en wordt gezien als de beste voetballende ploeg van de wereld. Maar het United van Ten Hag wist de code van Pep te kraken. Een prachtprestatie waar iedereen in de Veldmaat en omstreken trots op is. 

Trots was Erik ook toen Bon Boys onlangs in Zuidwolde historie schreef door de titel in de tweede klasse te pakken. Het duel was nog amper afgelopen of onze voorzitter Gert-Jan Klanderman had al een felicitatie-appje vanuit Manchester binnen. Erik leeft nog altijd elk weekend volop mee met de club waar hij opgroeide en al bijna 50 jaar lid van is. 

Die felicitatie volgde op zijn ingesproken en gefilmde boodschap, die hij een week daarvoor had afgegeven aan de eerste selectie voor de wedstrijd tegen Twedo. De spelers waren zichtbaar verrast en geraakt door de woorden van Erik, die vanuit zijn trainerskamer onze manschappen nog eens inspireerde met een boodschap, die dik vijf minuten duurde. Bon Boys werd een week later kampioen, Erik pakte een maand later de FA-Cup, een prijs die in Engeland bijna net zo groot is als de landstitel. Top, klasse, chapeau en het past helemaal in het jaar van onze club, dat op sportief gebied ongekend succesvol is.