We zijn bijna aan het einde van een prachtig voetbalseizoen gekomen. Voor de JO8-1 tijd om terug te blikken op een mooi seizoen dat nog niet afgelopen is. Dit jaar is er voor het eerst door de Bon Boys een Trainersacademie opgezet voor de onder 8 en 9. De jongens van de 8-1 hebben het eerste half jaar training gekregen van Jurre Wijlens. Er werd fanatiek getraind onder toeziend oog van een bevlogen trainer. Af en toe ging het zelfs te fanatiek en moest Jurre de jongens even toespreken dat dit slechts een training was. Zorg ervoor dat je elkaar heel houdt voor de zaterdagen gaf Jurre de jongens mee.

Het eerste half jaar deden de Boys goed mee in de Hoofdklasse. Tegenstanders als SV Grol en De Tubanters waren goed te doen vanuit Haaksbergen. Helaas moesten we ook soms vroeg uit de veren voor een wedstrijdje naar Ommen of de plaatselijke HHC Hardenberg. Een aantal keren waren de Boys dicht bij het kampioenschap, maar telkens gooiden De Tubanters het spreekwoordelijke roet in het eten. In en ook langs het veld vlogen de vonken er vanaf. Na de winterstop werd Sem Screever de trainer van de JO8-1. Net als Jurre een echt voetbaldier. Eerst training geven en daarna nog zelf trainen. Complimenten boys!

Tijdens het derde kwartje kwamen we steeds dichterbij de nummer één plek in de competitie. De jongens hadden het gevoel dat het erin zat en dit bleek het vierde kwartje dan ook te kloppen. We begonnen de competitie met een uitwedstrijd naar Wehl. Tijdens de warming-up hoorden we van onze tegenstander dat ze al anderhalf jaar niet hadden verloren. Dus de Bon Boys mochten er ook aan gaan geloven. Concordia kwam thuis van een koude kermis. Uitblinker deze wedstrijd was onze keeper Mats. De ene na de andere bal ranselde hij op een belangrijk moment uit de goal. Ook de spelers waren deze wedstrijd zelfverzekerd en onverstoorbaar. Met een eindstand van 2-6 bezorgden wij Concordia Wehl een eerste nederlaag in anderhalf jaar tijd.

De week erop thuis tegen onze ‘angstgegner’ De Tubanters. De jongens waren tot op het bot gemotiveerd om dan eindelijk eens een keer te winnen van de blauw-zwarten uit Enschede. Het werd een ochtend om niet te vergeten. Alles lukte die ochtend en De Tubanters wist niet wat ze meemaakten. Met 10-1 werden ze naar huis gestuurd.

De derde wedstrijd uit naar Grol. Deze tegenstander kennen we inmiddels door en door. Op dat moment hadden we vijf keer tegen ze gespeeld. Drie keer winst en twee keer verlies. Met nog een minuut te spelen stonden we 5-6 voor. In de blessuretijd ging het helemaal mis. Twee keer een onoplettendheid en we verloren met 7-6. De leider gaf aan dat het lag aan de fruitzakjes van Seth. Seth heeft drie keer het ‘fruit’ geregeld en drie keer een verliespartij. Zou het dan toch echt met dat fruit te maken hebben? Zichtbaar aangeslagen zochten de jongens de kleedkamers op. Gelukkig was er nog niks aan de hand want iedereen in de competitie had nu een keer verloren. Nog twee wedstrijden te gaan, allebei winnen en je bent er. Tussenstand Bon Boys – Grol in onderlinge ontmoetingen drie – drie.

Zutphen uit was de volgende horde. Om tien voor half acht verzamelen bij het ontmoetingspark. We moesten voor de eerste keer niet op kunstgras spelen maar op echt gras. Voor de jongens was dit in het begin wat onwennig maar ze pasten zich snel aan. We

waren beter dan de tegenstander en dit kon je ook zien aan de cijfers. Een duidelijke 1-12 overwinning.

De laatste wedstrijd van de competitie was het DO or DIE op de Greune. Longa’30 uit Lichtenvoorde kwam op bezoek. Het werd een echte kampioenswedstrijd. De eerste tien minuten ging het gelijk op en kwamen we ietwat gelukkig op een 2-0 voorsprong. Longa kreeg kansen op de aansluitingstreffer maar we waren scherp en verdedigden volle bak vooruit. De jongens waren gebrand op een goed resultaat. We liepen uit naar een 4-0 voorsprong en de wedstrijd was gespeeld. Eindstand 6-2 en een grootse ontlading bij de jongens. Het was gelukt. Kampioen op doelsaldo.

Enig smetje op dit prachtige seizoen is de blessure van Noah. Noah zal de komende weken nog in het gips zitten met zijn voet en we wensen hem heel veel beterschap! We hopen dat hij volgend seizoen weer fit kan beginnen.

Afgelopen weekend hebben we het Regioplan toernooi gespeeld bij PH in Almelo. In de poule wonnen we van Grol en De Tubanters. We speelden gelijk tegen Ommen en ON en werden tweede in de poule. Daarna moesten we nog spelen om de plekken vier tot zes. We verloren van Avanti Wilskracht met 0-1. De bal wilde er werkelijk waar niet in. Paal en lat stonden een aantal keer in de weg en de keeper was geweldig van ze. Avanti verloor met 3-0 van Quick’20 en de laatste wedstrijd wonnen we met 2-0 van Quick’20. Zo eindigden we op een mooie vijfde plaats. Wie het toernooi won? De Tubanters. Ze hadden maar één potje verdiend verloren en dat was jawel tegen de Boys uit de Veldmaat.

Dit weekend gaan we met zijn allen naar Leeuwarden. Deze datum staat al een aantal maand met rood gearceerd in de agenda’s. Op basis van de prestaties van het afgelopen seizoen hebben onze Boys een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan de finale van het NK Jeugdvoetbal te Leeuwarden. Dit is het officiële open Nederlands Kampioenschap voor heel Nederland waar ze zullen strijden tegen de 24 beste clubs uit Nederland. Een geweldige ervaring waar we in ieder geval een prachtige dag van gaan maken!

We sluiten dit voetbaljaar af met het Wout Brama toernooi bij PH.