Weer een wedstrijd afgevinkt. Zo zou je de overwinning op Emmeloord (5-0) kunnen omschrijven. Bon Boys deed zondag voor het thuispubliek wat het doen moest en staat er daarom nog altijd riant voor in de tweede klasse. Tien punten voor met nog zes duels te gaan. Ergens aan de horizon begint iets te stralen. 

In jaren van succes moet alles meezitten. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenboeg. Blessures en individuele pechgevallen zijn er altijd, maar over het algemeen mocht Bon Boys dit seizoen niet klagen. Maar de laatste weken zat het op dat gebied wat tegen en in de aanloop naar de wedstrijd tegen Emmeloord werd trainer Matthijs Blijham ook nog geconfronteerd met het wegvallen van Tom Wijlens en Rutger Scharenborg. Daar stond wel de terugkeer van Mika Beukert in de wedstrijdselectie tegenover. De grootste winst van de voorbije weken is dat Bon Boys heeft laten zien dat de selectie breed genoeg is om op niveau te blijven. Door de blessure bij Tom maakte A-junior Derk Klanderman zijn basisdebuut en zo zien we het graag. Jongens uit de eigen jeugd die doorstromen. Derk deed het prima. 

De mutaties hadden zondag geen invloed op het resultaat. Waar Bon Boys in de uitwedstrijd in de blessuretijd ontsnapte aan puntenverlies, kwam de zege dit keer geen moment in gevaar. Het enige schrikmomentje was na een klein kwartiertje spelen toen Tristan van Rijn een speler van Emmeloord ongelukkig aantikte en het bij een vrije trap bleef. Hoewel Emmeloord om een hardere straf vroeg, was de trainer na afloop realistisch in de regionale krant De Stentor. Ook met een man minder had Bon Boys waarschijnlijk deze wedstrijd gewonnen, zo groot was het kwaliteitsverschil. 

Bon Boys was heer en meester en zat bij rust al in een zetel. Jeffrey Zijlstra, toch niet de kopspecialist bij uitstek, zette Bon Boys al vroeg met het hoofd op voorsprong (1-0) en via Milan Bultman en Just Leferink stond het na 45 minuten 3-0. Vooral de 2-0 is het terugkijken waard. Een pracht van een aanval over meerdere stations. Inspelen, vasthouden, doorbewegen, afronden: alles zat er in.

Het mooie aan deze ploeg is dat het elftal fit is en gretig blijft, waardoor de vermoeide tegenstander nooit rust wordt gegund. Het was bijna een mirakel dat het na 90 minuten bij 5-0 bleef, maar een kniesoor die daar om maalde. Jeffrey, die op één middag meer kopgoals maakte dan in zijn Bon Boys-leven hiervoor, verlengde de bal fraai met het hoofd na een listig passje van Dani Bultman. Ook de vijfde treffer werd met de kop gemaakt. Na een hoekschop kopte Stefan Overbeeke van dichtbij binnen. Zo kende Bon Boys een rimpelloze middag, waarin het opnieuw de winst pakte en de nul achterin hield. Er is in het noorden en oosten geen ploeg die zo weinig tegentreffers (7) heeft als Bon Boys. 

Zondag wacht Bon Boys met de nummer twee Suryoye een mooie uitdaging. Vorig seizoen verloor Bon Boys op de slotdag in Enschede en ging de titel naar Stevo. Nu kan de ploeg een reuzenstap zetten op weg naar de ultieme bekroning van een prachtseizoen.