De champagne is uit de benen, het bier weggevloeid en dus kon het eerste elftal donderdag alweer aan de bak. In Groenlo liet de kersverse kampioen zien dat van verzadiging geen sprake is. Na een 2-0 achterstand bij rust, werd de eersteklasser Grol met 3-2 verslagen.

Grote man bij de bezoekers was Lars Wijlens. De linkerspits had ook wat goed te maken, omdat hij zondag bij de instuif om onduidelijke redenen opeens in het niets was opgelost. Donderdagavond dook hij weer op, en hoe. Lars was niet alleen verantwoordelijk voor de 1-2, hij maakte in de allerlaatste seconde op een prachtige wijze ook de winnende. Vanaf links kwam hij naar binnen, om de bal op een Arjen Robben-achtige wijze in de verre hoek te schieten. Een wereldgoal.

Zo wist Bon Boys in die tweede helft de achterstand knap om te buigen. Het mooie aan deze avond was dat Bon Boys liet zien dat het ook in de breedte stappen heeft gemaakt. Door verschillende omstandigheden ontbraken donderdagavond Milan en Dani Bultman, Tom Wijlens, Rutger Scharenborg, Stefan Overbeeke, Randy Smit en Niels Rupert.

Dat bood trainer Matthijs Blijham de gelegenheid om ook jeugdspelers aan het werk te zien. Zo maakte in de tweede helft de 17-jarige Tijmen van der Meer zijn debuut. En dat ging hem meer dan goed af. Bon Boys eindigde in die tweede helft – los van doelman Wouter Lankheet – met allemaal tieners in de achterhoede: Niek Hilderink, Niek Veldhuis, Jack Nienhuis en Tijmen van der Meer. Op dat moment stonden er nog maar drie spelers in de ploeg, die afgelopen vrijdag bij Zuidwolde ook in de basis begonnen.

Voordat het duel begon overhandigde de aanvoerder van Grol Wouter een bos bloemen vanwege de titel, en na dit topgebaar en de felicitaties van alle spelers, begon Bon Boys aan de eerste klus na het grote feest. Ondanks de vele veranderingen nam Bon Boys meteen de regie in handen tegen Grol, dat vorig seizoen kampioen werd en nu alle zeilen moet bijzetten om te overleven in de pittige eerste klasse.

Bon Boys kreeg in de eerste fase ook een paar goede kansen, maar zoals eerder tegen andere eersteklassers werd de ploeg  ook nu geconfronteerd met de wetten van een hoger niveau. Wen er maar vast aan: de efficiency in de eerste klasse ligt een stuk hoger en dat bewees Grol ook voor rust.

Twee fouten bij ons werden twee keer genadeloos afgestraft door een tegenstander, die vooral op de omschakeling loerde. Zo dacht Bon Boys de wedstrijd in handen te hebben, maar stond het na 45 minuten wel met 2-0 achter.

De tweede helft – beide teams wisselden veelvuldig door – speelde zich vrijwel louter af op de helft van Grol. Bon Boys heerste en kwam via Lars Wijlens en Just Leferink verdiend op 2-2. Met het onweer op de achtergrond, zorgde Lars in de blessuretijd voor de mooiste flits: 2-3. Zo kreeg de eerste opdracht na de schaal een goed einde.

Opstelling Bon Boys: Wouter Lankheet; Niek Veldhuis (62. Niek Hilderink), Tristan van Rijn (46.Koen Somhorst), Mika Beukert (75. Niek Veldhuis), Jack Nienhuis (62. Tijmen van der Meer); Erik Makkink (62. Tristan van Rijn), Derk Klanderman, Daan ten  Dam; Eli van Paridon, Jeffrey Zijlstra (46. Lars Wijlens), Just Leferink (80. Jack NienhuisI)