Bon Boys speelde dinsdagavond een uitstekende wedstrijd bij eersteklasser Sparta, maar diep in blessuretijd moest de ploeg van Matthijs Blijham toch nog een treffer incasseren. Daardoor werd het in Enschede 2-1 voor de thuisploeg. Die score deed geen recht aan het wedstrijdverloop.

Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden tankte Bon Boys dinsdagavond weer wat vertrouwen voor de laatste, beslissende fase van het seizoen. De koploper van de tweede klasse H was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en reeg zeker voor rust de kansen aaneen. Als het na 45 minuten 0-3 was geweest, had geen toeschouwer dat vreemd gevonden. De eerste 45 minuten waren misschien wel de beste sinds tijden, zeker als je dat afzet tegen de kracht van de tegenstander.

Halverwege de tweede helft kwam de nummer vier uit de eerste klasse, die bezig is aan een uitstekend seizoen, onverwacht op 1-0 toen Bon Boys zich liet verrassen door een snel genomen korte corner. Vlak voor tijd zette Jeffrey Zijlstra Bon Boys op 1-1, maar diep in blessuretijd ging het toch nog mis, nadat een eigen inworp nota bene de tegenstoot met gevolgen inleidde. Een minuut daarvoor raakte Stefan Overbeeke na een prima actie nog de binnenkant van de paal. In plaats van 1-2 stond het een paar tellen later 2-1. Dat was even een dompertje, maar wie het grote geheel dinsdagavond overzag, kon alleen maar tevreden zijn met het spel van Bon Boys in een aantrekkelijke wedstrijd.

De grootste smet op de avond was het uitvallen van Rutger Scharenborg, na een pittige overtreding in een verder overigens zeer sportieve wedstrijd van beide kanten. Het is de komende dagen even afwachten hoe groot de schade is aan zijn voet. Bij Bon Boys ontbraken verder nog Mika Beukert, Koen Somhorst, Randy Smit en Niels Rupert vanwege blessures.

Opstelling Bon Boys: Wouter Lankheet; Dani Bultman, Niek Veldhuis (75.Tom Wijlens), Tristan van Rijn, Jack Nienhuis; Tom Wijlens (60. Derk Klanderman), Milan Bultman, Eli van Paridon (60. Daan ten Dam); Rutger Scharenborg (55. Just Leferink), Jeffrey Zijlstra, Stefan Overbeeke.