Dankzij een treffer van Dani Bultman diep in blessuretijd won Bon Boys zondag ook het tweede bekerduel. In een boeiende wedstrijd – voor een talrijk publiek – werd het 2-1.

Vooraf werd er in het kamp van Bon Boys met de nodige nieuwsgierigheid uitgekeken naar het duel met competitiegenoot Winterswijk. De Achterhoekers spelen immers al jaren in de eerste klasse, en behoren op dat niveau tot één van de betere ploegen. Je zou het – op twee weken van de competitiestart – een test kunnen noemen. Het is wat opportunistisch om op basis van de uitslag te zeggen dat het elftal van Matthijs Blijham was geslaagd. Belangrijker was de manier waarop de overwinning tot stand kwam. Na een eerste helft, die alle kanten opging, was Bon Boys in de tweede helft de bovenliggende partij. Van 0-1 bij rust werd het 2-1.

Winterswijk begon furieus op De Greune en Bon Boys moest zichtbaar even wennen aan het tempo en druk van de bezoekers, die in de eerste vijf minuten al twee keer dicht bij een openingstreffer waren. Maar na een aarzelend begin kwam Bon Boys steeds beter in de wedstrijd en ook de gastheren kregen mogelijkheden. Door goed keeperswerk aan beide kanten bleef het lang 0-0.

Toch ging Winterswijk met een voorsprong rusten. Een op het oog kansloze bal werd als enige door Haaksbergenaar Martijn Veldhuis van Winterswijk goed ingeschat. De tweelingbroer van oud-Bon Boys-speler Tom verraste met een soort van sliding alles en iedereen, waarna de bal op een vrij curieuze manier in het doel verdween: 0-1. Daarmee bekroonde de technisch vaardige linkerspits zijn sterke eerste helft. Grappig detail: het was Veldhuis tegen Veldhuis zondagmiddag. Bij ons Niek, bij Winterswijk Martijn.

Zoals wel vaker de laatste weken draaide Bon Boys ook nu in de tweede helft de zaken om. Hoewel Winterswijk ook zomaar op 0-2 had kunnen komen door een paar flagrante fouten bij ons, was het na rust  wachten op de gelijkmaker. Bon Boys drukte Winterswijk terug en dwong ook steeds meer af. De grootste kans was voor Jack Nienhuis, maar zijn schot eindigde op de paal. Wat het duel in die fase zo aantrekkelijk maakte was dat elke tegenstoot van Winterswijk een bepaalde dreiging in zich had, en daarmee zag je meteen het verschil met de tweede klasse.

Uiteindelijk zorgde Wessel Witbreuk diep in de tweede helft voor de 1-1. Hij was het eindstation na opnieuw een prima aanvalsopzet. Bon Boys rook meer, ging ook voor meer en in de 95ste minuut zorgde invaller Dani Bultman voor de verdiende 2-1. Een mooie opsteker voor het eerste elftal tegen een tegenstander die dit seizoen aan de bovenkant van de ranglijst verwacht mag worden. Nog een mooi feitje: Bon Boys eindigde zondag het duel met tien zelf opgeleide spelers. Alleen Koen Somhorst – opgegroeid bij HSC’21 – meldde zich op latere leeftijd in de Veldmaat.

Door de zege is Bon Boys na twee duels de enige ploeg zonder puntenverlies. Zondag wordt de groepsfase afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Grol, dat zaterdag met 3-1 won van Varsseveld.