Bon Boys is al dik twee weken kampioen, maar de ploeg van Matthijs Blijham is niet van plan om het seizoen flierefluitend af te maken. Eén van de doestellingen: ongeslagen blijven dit seizoen. Ook tegen Germanicus hield Bon Boys die prachtserie in stand. In Coevorden werd het 2-0, dankzij twee treffers van Just Leferink.

In de winterstop was Germanicus nog de naaste belager, de ploeg die maar in het wiel bleef zitten van de koploper. De trainer van de ploeg uit Coevorden wilde lange tijd ook niet van opgeven weten en meldde logischerwijs in de Drentse pers, dat Bon Boys nog bij hun op bezoek moest. Dan is het zaak, om nog altijd op de bagagedrager te zitten, zo luidde zijn theorie. 

Zondag was die ontmoeting daar en aan het eind van de middag had Bon Boys het verschil tussen beide ploegen naar achttien punten getild. Het knappe van Bon Boys was dat de ploeg ondanks de titel geen verslapping duldt. De ploeg is nog altijd gretig en wil het superseizoen in stijl afsluiten. Zo vanzelfsprekend is dat niet na alle feestjes, kijk maar eens naar PSV dat zondag bij Fortuna net dat kleine beetje extra miste. 

Bon Boys ging het duel wel aan met de energie die wordt gevraagd. Germanicus had in eigen huis helemaal niets in te brengen. Nadat de thuisploeg de middag opende met een fraaie erehaag voor de kampioen, liet de nummer 1 vanaf de aftrap zien dat de schaal niet per toeval in de Veldmaat is beland. Germanicus plooide terug en zoals in bijna elke wedstrijd moest Bon Boys de oplossing zien te vinden. Ondanks een groot overwicht bleven in de eerste helft de echte grote kansen uit, maar zoals wel vaker dit seizoen weet de ploeg het geduld te bewaren.

Na rust werd Bon Boys beloond, en dat gebeurde aan de hand van invaller Just Leferink, die in de rust de geblesseerde Jeffrey Zijlstra had vervangen. Met twee treffers kroonde Just zich tot de man van de wedstrijd. Germanicus creëerde in 90 minuten geen enkele uitgespeelde kans, waardoor Bon Boys opnieuw de nul hield en daarmee bovenin het landelijke klassement staat van minst gepasseerde teams. 

De overwinning van Bon Boys werd ook bij de andere Twentse ploegen met gejuich ontvangen, want die azen allemaal op een plek in de nacompetitie. Met de dik verdiende zege onderstreepte Bon Boys niet alleen de overmacht, maar voldeed het ook aan z’n sportieve plicht.