Afgelopen zaterdag kon Bon Boys MO17-1 kampioen worden. Hier hebben we het hele seizoen hard voor gewerkt en vooral naar uitgekeken. Voor het kampioenschap is wel de perfecte zaterdag nodig, want met een even aantal verliespunten als de nummer 2, UNO, is het nog altijd niet beslist in de strijd om de titel.

Eerst is het de beurt aan ons en gingen we vol goede moed naar Neede om daar de druk op onze concurrent te vergroten. Door de vroege wedstrijd van 10:30 uur was nog niet iedereen even scherp in de eerste helft. Toch wisten we ondanks alle spanning in de eerste helft wel te scoren. Het werd al snel 0-1, maar toch was daar dan ineens de 1-1 die ons liet schrikken.

We werden even goed wakker geschud en zette een tandje bij, waardoor we de rust in gingen met een stand van 1-3 Na een motiverende speech , kon de 2e helft beginnen! De slaap was eruit, de spanning eraf en we gingen heerlijk voetballen. Dit resulteerde in een monsterzege van, let op, 2-8 voor de dames van Bon Boys! We hebben gedaan wat we moesten doen. De punten zijn gepakt, het doelsaldo vergroot en de druk is naar de concurrent verlegd. Onder een groot applaus van alle supporters verliet Bon Boys het veld!

Wat is dan nu de stand van zaken? Nou dat is het volgende. UNO speelt om 13:00 haar wedstrijd tegen, en bij, FC Winterswijk. Als zij hier punten laten liggen, is het kampioenschap definitief binnen. Met het hele team en de ouders in de kantine, gespannen gezichten en het continu in de gaten houden van die wedstrijd was het afwachten. Het gejuich klonk al snel toen FC Winterswijk 1-0 voor kwam, maar helaas recht UNO haar rug en buigt het de stand om naar 1-2 direct na rust. Maar daar staat zo ineens weer de gelijke stand van 2-2 op het bord en niet voor maar even, maar voor de rest van de wedstrijd.

We geloofden het niet, maar het was toch echt zo. UNO verspeeld punten en dat maakt de Dames van MO17-1 Bon Boys kampioen van de 2e klasse.