Een minimale score, voor de tweede keer op rij 1-0. Je zou er bijna iets van denken. Maar niets is minder waar. Bon Boys deed zondagmiddag bij Sportclub Erica veel dingen goed, alleen was dat niet terug te zien in de uitslag. D 

Elke overwinning is er één en brengt Bon Boys dichterbij het doel. Dat was zondagmiddag de belangrijkste conclusie in Erica waar de aanhang uit de Veldmaat opnieuw massaal aanwezig was. Wie op afstand alleen naar de uitslag kijkt zou het vermoeden kunnen hebben, dat het een zware bevalling was geweest. Een zuinige zege. Maar dat beeld strookte niet met de verhoudingen binnen de lijnen. Bon Boys was superieur en kreeg slechts één schot op doel te verwerken. 

De moeilijkheidsgraad zat alleen in de speelwijze van de thuisploeg, die niet één muur optrok maar er maar twee achter elkaar metselde. Een paar dagen voor de wedstrijd was de trainer bij Erica op non-actief gezet en na die ingrijpende maatregel wilde de ploeg hoe dan ook een afstraffing voorkomen. Zelfs na de 1-0 achterstand deed Erica weinig moeite om de verdedigende stellingen te vertalen. Erica nam alle tijd en leek wel te kunnen leven met een kleine nederlaag.

Dat is hun goed recht uiteraard en Bon Boys moest daar zoals wel vaker dit seizoen mee zien te dealen. Dat is makkelijker dan gezegd. Maar de ploeg van Matthijs Blijham was geconcentreerd, pikte alle afvallende ballen meteen weer op en werkte de ene na de andere aanval af. De mooiste aanval van de wedstrijd was ook meteen de beslissende. Milan Bultman vond Jeffrey Zijlstra, die de bal goed bij zich hield en meegaf op de doorgelopen Milan. De aanvoerder behield daarna het overzicht en vond Stefan Overbeeke voor het doel. De linkerspits bleef rustig en schoot Bon Boys na 21 minuten op 1-0. 

De ploeg had het zich daarna zoveel makkelijker kunnen maken, maar een tweede treffer bleef uit. Ook na rust was het eenrichtingsverkeer, maar rond het strafschopgebied stond het muurvast. Als ware het een file op de A4. Gezien het kwaliteitsverschil was dit een wedstrijd voor pakweg 4-0, maar omdat die bevrijdende 2-0 niet viel moest de ploeg tot het laatste moment scherp zijn. 

Het enige dat Erica had te melden was een schot van iets buiten het strafschopgebied die in de handen kwam van doelman Wouter Lankheet. Maar net als tegen Dalen vorige week bleef het verschil maar één goal, waardoor je nooit helemaal gerust op de stoel kon zitten als Veldmater. 

Maar Bon Boys hield het hoofd koel, gaf niets weg en won voor de veertiende keer dit seizoen. En niet te vergeten: de ploeg hield opnieuw de nul. Een prestatie van formaat.