Wat een dag, wat een omlijsting, wat een decor. Bon Boys maakte zondag reclame voor zichzelf. Op het veld en daarbuiten. Omdat De Tukkers won werd de ultieme beloning nog even uitgesteld, maar na de 7-0 zege op Twedo kan de vlag in top. Vrijdag bij Zuidwolde kan ons eerste elftal op koningsavond zichzelf definitief bekronen. Dat de titel naar de veldmaat gaat, daar twijfelt niemand meer aan. 

AL die kinderen, al die vlaggen en de spandoeken van Vak-B: zelfs het weer viel niet tegen. Het was zondagmiddag een feest om op De Greune te zijn. Dat vond zelfs de tegenstander uit Veenoord, want die hadden de nederlaag snel weggestopt en vierden na afloop het feest nog vrolijk mee. Niks meer te winnen, niets meer te verliezen dit seizoen en zich neerleggend bij het feit dat Bon Boys er dit seizoen in de klasse ver bovenuit steekt. Dat liet het elftal van Matthijs Blijham ook nu weer zien tegen de Drentse middenmoter, die zich zoals iedereen in deze afdeling massaal terugtrok. Het gevolg was een wedstijdje eenrichtingsverkeer, waarbij de spelers van Bon Boys soms iets te enthousiast naar voren renden, waardoor de zogenaamde restverdediging niet helemaal op orde was. Tot enig gevaar leidde dat verder niet en in de rust werd dat ook gerepareerd. Het was zondag wachten op de goals en die kwamen er voor rust via Dani Bultman en Just Leferink (2-0). Het verhaal van Dani is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk, want de vleugelverdediger was vorige week de matchwinner tegen Suryoye en tegen Twedo verzorgde hij de fraaie 1-0 en de 3-0. Je hebt backs en je hebt Dani Bultman. 

Via Eli van Paridon, Jeffrey Zijlstra en Daan ten Dam (2x) tilde Bon Boys in de tweede helft de stand nog naar 7-0. Weer een dikke zege van de aanstaande kampioen, want dat is geen al te voorbarige conclusie. Met nog vier duels te gaan heeft Bon Boys twaalf punten meer dan De Tukkers. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat dat er 13 zijn, want het doelsaldo is plus 25. Ziehier het bonuspunt. Daarmee zou je kunnen stellen dat Bon Boys officieus de titel al binnen heeft, maar de definitieve bevestiging moet vrijdag komen in Zuidwolde. Dat nam niet weg dat het na afloop nog bijster gezellig was in de kantine, waar alvast een voorschot werd genomen op het grote feest, hopelijk dit weekend.