Vorige week bleef JO17-1 in de kampioenswedstrijd uit tegen Victoria’28 steken op een 2-2 gelijkspel. Dat was een kleine domper, maar er werd niet lang getreurd. Na de puntendeling van vorige week was er dit weekend een herkansing, thuis tegen Longa’30.

En de uitgangspositie was nog steeds goed. 3 punten voorsprong en een doelsaldo van +8 t.o.v. onze enige overgebleven concurrent De Tubanters. Niet verliezen was dus de opdracht, en zelfs een kleine nederlaag konden we nog wel hebben. Maar, in zo’n kampioenswedstrijd wil je natuurlijk maar 1 ding…winnen!

Het begin van de wedstrijd was goed. De tegenstander werd snel onder druk gezet en het spel speelde zich louter af op de helft van de tegenstander. Er kwamen ook kansen, hele grote ook…maar het vizier stond niet op scherp. Daardoor bleef het 0-0, waarbij je wel het gevoel had dat de goal in de lucht hing.

Helaas viel deze goal aan de verkeerde kant. Een prachtig schot van grote afstand kwam nog via de lat terug in het veld, maar de spits van Longa’30 promoveerde de rebound tot een doelpunt, 0-1. Vanaf dit moment was het gedaan met het frivole spel van de 1e 20 minuten. Longa’30 nam het initiatief over en kwam beter in de wedstrijd. Toen de bezoekers vlak voor rust vanaf de stip op 0-2 kwamen namen de zenuwen bij de supporters en ouders toch toe. Hoe zou het staan bij De Tubanters? Met onze achterstand zouden zij er bij een grote overwinning met de titel vandoor kunnen gaan. Het zou toch niet?????

Er waren een aantal lijntjes met Enschede en halverwege kwam er goed nieuws, ook zij stonden bij rust achter met 0-2.

In de 2e helft werd er nog gejaagd op de aansluitingstreffer, maar de bal wilde er niet meer in. In een tegenstoot werd het zelfs nog 0-3. Een dikke nederlaag in de kampioenswedstrijd op eigen terrein is niet wat je wil. Maarrrrr….vanuit Enschede kwam het nieuws dat De Tubanters ook had verloren en zodoende kon er toch nog feest worden gevierd op het veld. Bon Boys JO17-1 is kampioen!!

Onder leiding van Justin Sluik en Lars Wijlens werden tegenstanders vanaf de allereerste speelronde met goed voetbal en soms speels gemak opzij gezet. Alle wedstrijden tot aan vorige week werden in winst omgezet en daarmee werd ook de basis gelegd voor het kampioenschap. Een meer dan verdiende titel voor onze jongens, waarbij je het kampioenschap een echte teamprestatie kan noemen!!

Speciale credits naar Bon Boys JO15-1 die door blessures bijna wekelijks spelers moest afstaan aan ons. Verschillende spelers debuteerden bij JO17-1, zo speelden Jurre, Jasper, Sem, Sam, Mees en David samen vele minuten mee en deden dit meer dan goed. Na onze kampioenswedstrijd speelden zij met hun eigen team ook nog een hele belangrijke wedstrijd. Hoe mooi was het dat zij in de slotseconde de promotie naar Divisie 3 (zo goed als zeker) veilig stelden. JO15-1 gefeliciteerd, grote klasse!