De score van Bon Boys is bijna perfect. Dertien gespeeld, twaalf gewonnen, een keer gelijk. Zondag komt de ploeg naar de Veldmaat die tot dusverre als enige twee punten wist af te snoepen van de koploper: het Drentse Dalen, de oud-club van ex-FC Twente-spelers Evert Bleuming en Gerald Sibon. 

Voor die halve misstap moeten we ver terug, want op de tweede speeldag troffen beide clubs elkaar onder de rook van Coevorden. Voor Bon Boys was de noordelijke klasse toen nog een onbekend pad. Daarom winst men achteraf ook niet zo goed hoe de 1-1 moest worden ingeschaald. Achteraf blijkt het, het enige foutje te zijn in een verder nog rimpelloos verlopen parkoers. 

Bon Boys had bij Dalen wel het overwicht, maar de ploeg dwong destijds te weinig af. Dat Dalen het goed doet tegen de titelkandidaten bleek later wel, want ook Germanicus kwam niet verder dan een remise tegen de opponent, die op dit moment keurig in de middenmoot staat. 

Voor Bon Boys wordt het weer eens tijd dat er gevoetbald gaat worden, want in de gehele maand februari kwam de lijstaanvoerder alleen in actie bij De Tukkers. Die topper werd met 3-0 gewonnen, waardoor alleen Germanicus nog in het spoor zit van Bon Boys. Eigenlijk is het ongekend: zo’n serie neerzetten en dan maar drie punten losstaan. Bon Boys heeft er mee te dealen en het elftal van Matthijs Blijham weet wat het te doen staat: zelf blijven winnen, waardoor Germanicus weet dat elke misstap meteen gevolgen heeft.  Aftrap op De Greune: 14.00 uur.