Het tweede elftal van Bon Boys heeft een opgelegde kans gemist om de finale van de nacompetitie te halen. De ploeg van de afscheidnemende Edwin van Eerten was bij Grol 2 heer en meester, maar verzuimde dat te vertalen in de score. Door de 2-1 nederlaag loopt Bon Boys de promotie naar de reserve hoofdklasse mis.

Je kunt er allerlei kreten op loslaten: zuur, onnodig, onverdiend, ga zo maar door. Maar uiteindelijk deed Bon Boys het zichzelf aan in Groenlo waar het veruit de betere ploeg was, maar het verzuimde de vele mogelijkheden te benutten. Ook een strafschop – bij de stand van 2-1 – ging er niet in. 

Al binnen een minuut zette Tycho Witbreuk de bezoekers op 0-1, maar na twee keer halfslachtig verdedigen ging Grol met een 2-1 voorsprong rusten. En dat terwijl die ploeg nauwelijks van de eigen helft was afgekomen.

Na een moeizame start van de tweede helft, perste Bon Boys er op het eind nog een ouderwets slotoffensief uit waarbij de kansen zich aaneenregen. Maar dit was zo’n dag dat de bal er niet in wilde. Daardoor bleef het bij 2-1 en dus zit het seizoen er voor Bon Boys 2 op. Dat was zuur, onnodig en ook onverdiend, maar zo eerlijk moeten we ook zijn: ook  de eigen schuld.

Daarmee eindigde een uitstekende tweede competitiehelft met een kater. Aan de andere kant liet de ploeg zondag wel zien dat er ook in de breedte voldoende potentie zit voor de komende jaren. Op naar volgend seizoen! 

En dan nog een pluim naar onze aanhang. Het was zondag prachtig om te zien hoeveel supporters er naar Groenlo waren gekomen om ons tweede elftal te ondersteunen. Menig eerste elftal zou daar bij een thuiswedstrijd voor tekenen. Het siert ons en het geeft nog maar eens aan dat we een echte club zijn waar de verbondenheid groot is.