Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Als de trainer van de tegenstander de kleedkamer van onze jongens in komt lopen na de wedstrijd en hen de complimenten geeft over onze prestatie vandaag, dan zegt dat wel wat!

Mooi om te zien dus dat veel toeschouwers langs de lijn meeleefden met onze boys, die iets hadden goed te maken na vorige week. Verliezen uit bij FC Groningen, dat had iedereen wellicht voorspeld en geen schande zoals we schreven afgelopen zaterdag, maar de jongens baalden als een stekker en wilden iets laten zien. Namelijk dat ze goed kunnen voetballen. En dat deden ze!

Dat zegt in de eerste plaats iets over de sportiviteit van de tegenstander, waarvoor dikke complimenten voor hun gedrag en respect tijdens en na de wedstrijd. Dat mag ook wel eens gezegd! Maar het zegt in de tweede plaats vooral iets over de prestatie van ons team. Er waren vandaag met dat lekkere zonnetje en dus heerlijk voetbalweer, gelukkig veel getuigen van misschien wel onze beste eerste helft van dit seizoen!

Tegenstander vandaag was Schalkhaar. Een club met een hele goede jeugd(opleiding), die met alle teams op Divisieniveau voetballen en dus een geduchte tegenstander. Nadat onze spelers in de bespreking inspiratie op deden uit een filmpje dat Nathan gebruikte om hen te laten zien dat ze vooral naar zich zelf moeten kijken bij een mindere wedstrijd of prestatie in plaats van klagen over anderen, de scheidsrechter of wie dan ook. Blijkbaar hielp dit, want de jongens begonnen heerlijk aan deze wedstrijd.

De tegenstander werd goed onder druk gezet en zelf kwamen we voetballend tot de mooiste aanvallen. Er was maar één probleem. En dat was de keeper van Schalkhaar. Wat een klasbak was dat zeg de eerste helft! Met onmogelijk geachte reddingen hield hij zijn team op de been en in de wedstrijd. Ongeloof bij onze jongens en de toeschouwers. Tja, en dan hoeven we niemand te vertellen hoe de aloude voetbalwet soms keihard kan zijn… Bij de eerste de beste aanval van Schalkhaar scoorde hun spits een prima doelpunt, wat gelijk zijn laatste actie was. Hij moest zichtbaar zwaar geblesseerd het veld af: sterkte voor hem gewenst!

Met een aantal frisse krachten in de 2e helft, waaronder weer een sterke Koen Wieskamp uit de 13-1, draaiden de rood-groenen het in het tweede bedrijf keurig en verdiend om en zorgden ze niet alleen voor de complimenten, maar ook voor 3 heerlijke punten tegen een tegenstander die de vorige ronde bijna kampioen werd in deze klasse! Met een duidelijke penalty na een overtreding op Jasper, liet Sam met zijn zuivere rechter zien dat de keeper niet te passeren was.

Hoe lullig even later de keeper van held veranderde in schlemiel door te lang te wachten en Nijs dankbaar profiteerde en met enig fortuin zijn lelijkste doelpunt van het seizoen maakte. Dat verdiende hun doelman niet, maar voetbal is soms niet eerlijk. Maar voor ons wel lekker, want ook zo’n goal telt en daar gaat uiteindelijk om. Genoeg kansen daarna op 3-1 of zelfs 4-1, maar vlak voor tijd viel ook bijna de 2-2 dus na het laatste fluitsignaal was er opluchting en vooral trots over de manier waarop we de verdiende drie punten konden bij schrijven.

We staan er na 4 wedstrijden prima voor met 2 keer winst en 2 keer verlies in een hele sterke, maar vooral mooie competitie. Volgende week uit naar Oranje Nassau!