De laatste thuiswedstrijd van het seizoen was ook het slotakkoord in het eerste elftal van Niels Rupert en Erik Makkink. De twee linkspoten, die jarenlang deel uitmaakten van ons vlaggenschip, zwaaiden af met een dik verdiend applaus. En niet te vergeten met een 3-0 zege op Steenwijkerwold, waardoor Bon Boys dit seizoen in de Veldmaat ongeslagen is gebleven.

Een kwartier voor tijd kregen de twee routiniers de publiekswissels waar ze na al die jaren trouwe dienst recht op hadden. Door blessures hebben zowel Niels als Erik dit seizoen niet altijd de minuten gemaakt die ze graag wilden, maar in het laatste thuisoptreden kregen ze allebei een basisplaats van trainer Matthijs Blijham. Als dank voor al die seizoenen, waarin ze het rood-groen hebben gedragen. 

Bij het afscheid paste naast het cadeau van de club, ook een driepunter en die kwam er voor de 21ste keer (!) dit seizoen. Misschien had het vele publiek na rust wat meer verwend kunnen worden, maar kijk eens naar de andere kampioenen uit andere klassen? Bijna overal zie je na het feest dat de energie op is, maar dat is bij Bon Boys nog niet het geval, getuige het gretige optreden in de eerste helft.

Steenwijkerwold werd voor rust alle kanten opgespeeld door een elftal, dat voor het eerst dit seizoen in deze samenstelling speelde. Door blessures ontbraken Koen Somhorst, Tom Wijlens en Jeffrey Zijlstra, terwijl Mika Beukert nog voor rust er af moest met een kwetsuur. Een van de pijlers van dit seizoen is de kracht van de breedte, want ook zonder deze basisspelers was de ploeg van Matthijs oppermachtig. Dankzij treffers van Rutger Scharenborg en Just Leferink (2x) stond het bij rust al 3-0, maar gezien de vele kansen was dat nog een magere afspiegeling.

In de tweede helft probeerde Bon Boys het nog wel, maar de echte scherpte om er nog een heuse show van te maken ontbrak. Ondanks het grote overwicht slaagde Bon Boys er niet meer in om nog te scoren, waardoor het duel als een nachtkaars uitging.  Niels en Erik zaten toen al rustig na te genieten op de bank. Hun erfenis is in goede handen, zo is dit seizoen wel duidelijk geworden.


Bon Boys sluit het seizoen zondag af in bij VENO in Vollenhove. Die ploeg is op de laatste speeldag nog verwikkeld in een bloedstollende strijd tegen degradatie. De missie van Bon Boys is duidelijk: de ploeg wil dit seizoen ongeslagen blijven en het aantal tegentreffers onder de tien houden.