Ja: het is maar beker, en ja het zegt nog helemaal niets over de competitie. Maar soms mag je in voetbal best even genieten van het moment. Zondag mocht dat op De Greune waar het eerste elftal van Bon Boys een pracht van een wedstrijd afwerkte tegen de goede oude bekende Grol. Dankzij een eclatante 5-1 zege op de Achterhoekers plaatste Bon Boys zich zonder puntenverlies voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

Met zulke cijfers winnen van Grol: dat zegt wel iets. En het mooie was ook: die uitslag klopte helemaal met de verhoudingen op het veld. Een week voor de start van de competitie deed het eerste elftal aan klantenbinding.

Na het indrukwekkende eerbetoon aan erelid Johan ten Voorde viel het in de wedstrijd zondag geen moment meer stil. Al binnen dertig seconden stond de ijzersterk spelende Jeffrey Zijlstra alleen voor de doelman van Grol en een paar tellen later was Bon Boys alweer meteen dreigend. Maar de eerste treffer viel merkwaardig genoeg in de zesde minuut aan de andere kant. Na een foute terugspeelbal pakte de gevaarlijke aanvaller Tycho Riteco het kadootje dankbaar uit: 0-1.

Het was al de derde keer in de groepsfase dat Bon Boys in de achtervolging moest, maar net als tegen Varsseveld en Winterswijk was het goed om te zien dat de ploeg zich niet uit het veld laat slaan bij een tegenvaller. Hoewel de prima debuterende doelman Luuk van Ham nog twee keer moest redden, was het Bon Boys dat in de eerste helft de regie voerde over de wedstrijd, de bal en de tegenstander.

Uiteraard was het telkens oppassen voor de uitbraken van de sterke Grol-aanvallers, maar gaandeweg de eerste helft was het wachten op de Veldmaatse treffers. Die kwamen er ook richting de rust. Tom ter Hogt zorgde met een knap schot voor de 1-1. Het werd ook nog 2-1 en hoe. Tikka-takka op De Greune. Overdreven? Kijk het doelpunt maar eens terug. Het was misschien wel de mooiste aanval die op dit nieuwe kunstgrasveld te zien is geweest. Tik-tak-tik-balletje achter het standbeen, balletje opzij, uithaal Daan ten Dam. Een goal om te beminnen.

In de eerste helft wist Grol er af en toe nog wel uit te breken, maar na rust was de angel eruit bij de bezoekers. Bon Boys was heer en meester en liet bij vlagen prachtige staaltjes voetbal zien. Niek Veldhuis zorgde na een mooi een-tweetje voor de 3-1, de 4-1 kwam van Tom ter Hogt en Dani zou Dani niet zijn als hij nog wat geks uit de schoenen wist te toveren. De invaller deed iets wat niet veel anderen zouden doen: hij nam een bal van grote afstand meteen op de slof en tot verbazing van alles iedereen eindigde de bal over de Grolse keeper in het net: 5-1.

Bon Boys kreeg daarna nog kansen op meer, maar doelpunten viel er niet meer.

Daarmee sloot Bon Boys de poulefase op een overtuigende manier af. Maar gelukkig beseft iedereen dat vanaf zondag alles anders is. Dan wacht het grote, nieuwe avontuur in de eerste klasse met een thuiswedstrijd tegen ATC’65.