Met wat voor gevoel begint Bon Boys over een week aan het nieuwe avontuur in de eerste klasse? Zondag wacht voor eigen publiek de laatste krachtmeting op weg naar de competitie. Tegenstander op De Greune is de goede bekende Grol.

Dat is niet zomaar een duel, want het is de laatste groepswedstrijd in het bekertoernooi, dus er staat nog wel het een en ander op het spel. Bon Boys won de eerste twee duels van Varsseveld en FC Winterswijk en is daarmee koploper.

Bon Boys heeft aan een punt genoeg om de knock-outfase te halen, maar het elftal van Matthijs Blijham gaat zoals altijd voor de overwinning. Omdat Winterswijk donderdagavond al met 2-0 won van Varsseveld, heeft Grol een zege met minimaal twee treffer verschil nodig om boven Bon Boys te eindigen. 

Beide teams kwamen elkaar vorige week dinsdag in een oefenwedstrijd ook al tegen en volgens afspraak werd er aan beide zijden veelvuldig gewisseld. Zondag is dat anders, want een week voor de competitie zullen beide ploegen niet al teveel meer gaan experimenteren.

Alleen daarom al belooft het een interessante ontmoeting te worden, zoals bijna altijd als Bon Boys en Grol tegenover elkaar staan. Waar Bon Boys dit seizoen uitkomt in de eerste klasse, volgt Grol noodgedwongen de andere route. Na de titel volgde het afgelopen seizoen meteen weer de degradatie, waardoor het ook dit jaar niet komt tot de grote Achterhoekse klassieker Grol-Longa’30.

Het duel zondag op De Greune begint om 14.00 uur.